Dat de technologie steeds moderner wordt, maken we allemaal mee in ons dagelijks leven. Ook in het ziekenhuis proberen ze deze modernisering toe te passen en apparaten te vernieuwen én zelfs goedkoper te maken.

Betaalbare röntgenscans

Een professioneel röntgenapparaat kost normaal meer dan één miljoen euro. Dit komt door het energieverbruik van het apparaat. Het bedrijf Nanox heeft na acht jaar hiervoor de oplossing gevonden. Zij hebben een röntgenbed ontwikkeld waar maar één portaal beweegt. Hierdoor is het apparaat compacter en goedkoper. Bij de huidige röntgenapparaten draaien er diverse bewegende beelden om de patiënt heen.

Dit nieuwe röntgenbed maakt betaalbare scans mogelijk voor grote delen in de wereld. Dit is momenteel niet mogelijk met de huidige technologie.

Star Trek bedden

Nanox werd voor dit nieuwe röntgenbed geïnspireerd door de ziekhuisbedden in de sciencefictionserie Star Trek. Hun doelstelling is om bij elke patiënt met symptomen een preventieve scan te maken om mensenlevens te redden.

De Cloud

Het bedrijf biedt een speciale clouddienst aan waarbij kunstmatige intelligentie de röntgenscan analyseert. Daarnaast willen ze de machines verkopen waarbij je betaalt per scan. Hierdoor hoeven zorginstanties niet in één keer het bedrag te betalen.

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe röntgenbed beschikbaar is, maar ze hopen wereldwijd 15.000 apparaten te kunnen leveren. In plaats van miljoenen euro’s zal deze machines in de tonnen kosten.

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Postadres

Postbus 90137
1006 BC Amsterdam

Deel deze vacature

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.